Der er menighedrådsvalg til Slagslunde og Ganløse menighedsråd nu her d. 17. september 2024.

 

Du har muligheden for at påvirke, hvordan livet skal udfolde sig i vores lokale kirker og kirkegårde. Vi håber, at du kommer med! Vi er en del, der gerne vil fortsætte i menighedsrådet, men der mangler mindst 2 personer i Ganløse og 1 person fra Slagslunde.

Vil du gøre en forskel lokalt?

Kan du lide at skabe meningsfyldte aktiviteter?

Så kom forbi den 17. september i Rytterskolen kl. 19. Du kan på dagen beslutte, om du stiller op til menighedsrådet.

Her kan du i den næste tid læse interviews med udvalgte medlemmer af menighedsrådet: 

“Folkekirken skal fyldes med flere børn, unge og familier"

 

Bo Brøndum Pedersen, som er medlem af menighedsrådet, mener, at det er vigtigt med lokalt engagement, så vi kan bevare en folkekirke og folkekirkens vigtige funktioner.

 

Bo har, i de 2 år han har været medlem af menighedsrådet, været drevet af sit lokale engagement og ønsket om at gøre noget værdifuldt for børn og unge i sognet, han   har været medlem af menighedsrådet. Han har boet 12 år i Ganløse og hans lokale engagement er stort. Udover at være medlem af menighedsrådet, er han også en passioneret gruppeleder hos spejderne i Ganløse, lokalpolitiker i byrådet, bestyrelsesmedlem i vandværket og aktiv i foreningshuset.

 

”Det er vigtigt, at vi er engagerede lokalt, for at vi kan bevare en folkekirke.” slår Bo fast. ”Kirken har vigtige funktioner, som det er vigtigt at understøtte. Kirken er en ”sikker havn” i lokalsamfundet, og det er vigtigt, at vi holder den levende; - derfor skal vi være engagerede.”

Bo, der er uddannet ingeniør og arbejder selvstændigt med ingeniørrådgivning, har kunnet bruge sine ingeniør-kompetencer i menighedsrådets arbejde med kirkebygninger og præstegård, men har ellers ført sine fritidsinteresser med friluftsliv og spejderarbejde ind i menighedsrådet, hvor han har været en del af det udvalg, der tænker i kirkens arbejde med børn og unge.

 

”Selv er jeg primært motiveret af børne/ungearbejdet, og jeg vil gerne støtte op om at få koordineret indsatsen i kirken, FDF og spejderne.” fortæller Bo. ”Det, jeg er mest glad for og stolt over at have været med til at udrette i menighedsrådet, er, at børne/ungearbejdet er blevet udviklet: FDF vokser, spire- og børnekor vokser og samarbejdet med spejderne styrkes. Jeg håber også, at vores børnekor i fremtiden udvikler sig til et ungekor, som kommer ud og oplever verden og får bånd til andre igennem kirken.”

 

Bo har i nogle måneder ikke brugt tid på menighedsrådet og i andre måneder flere timer, men har også kunnet tage fri fra det, når han ikke har haft tid til at deltage i alle møder. Nu har han besluttet sig for at trække sig fra menighedsrådet, da han har mange andre frivillige engagementer, der skal passes, men han har stadig drømme for folkekirkens udvikling.

 

”Det, jeg drømmer om for vores lokale kirke, er, at kirken bliver en mere integreret del af livet, at familien får en større plads, at man ser folk, der sidder og hviler i sig selv og får åndelig ro på kirkegården, at der er diskussioner om ånd med unge og gamle og alt derimellem, at udsatte føler at kirken er en sikker havn også for dem og at kirken bliver en del af svaret på håndtering af ensomhed.”

Bo håber, at der vil komme nye folk med i menighedsrådet ved valget den 17. september; gerne nogen, som har en drøm om fremtidens kirke-liv.

 

”Når arbejdet med skimmelsanering af præstegård og Ganløse kirke er overstået,” slutter Bo af, ”så ser jeg frem til, at menighedsrådet får endnu mere overskud til at arbejde mere med udvikling og inddragelse af en levende menighed.”